PHONE-SERVICES

+31 06-82226541

Praktijken voor duurzaam voedsel: opties en belang

Wat betekent de term ‘duurzaamheid’ voor jou? Zonnepanelen klampten zich vast aan daken van gebouwen, plechtig belovend om nooit meer plastic voor eenmalig gebruik of enorme windmolenparken te kopen? Hoewel al deze methoden echt duurzaam zijn, hebben de meeste mensen er niet gemakkelijk toegang toe.

Verminder het een beetje, begin na te denken over het verminderen van uw voedselverspilling, promoot een paar plantaardige dagen per week en oefen neus-tot-staart en plan-tot-bord eten. Als je zelfs maar een paar hiervan in aanmerking neemt, heb je een herbruikbare draagtas bij je en trakteer je je vrienden op eindeloze voedselduurzaamheids feiten voordat je het weet. Dus omarm je innerlijke eco-krijger!

We zullen in dit bericht duurzame voedingspraktijken definiëren en bespreken hoe deze van invloed zijn op eetgelegenheden, thuis koken en boodschappen doen. We zullen ook de beste manieren voor u doornemen om duurzaam voedsel te kiezen.

Duurzame voedingspraktijken: wat zijn dat?

Duurzaamheid in de eenentwintigste eeuw verwijst over het algemeen naar het vermogen van de aarde (samen met al haar hulpbronnen) en de menselijke soort om vreedzaam naast elkaar te bestaan. Uitgedrukt, duurzaamheid is het vermogen om aan de huidige behoeften te voldoen zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen om in hun eigen behoeften te voorzien door de natuurlijke hulpbronnen van de planeet niet uit te putten.

Voedselduurzaamheid omvat meer dan alleen het eigenlijke voedsel. En het hangt af van verschillende variabelen, waaronder hoe het voedsel wordt verbouwd, verkocht, verpakt en gegeten. De term ‘voedselduurzaamheid’ komt de laatste jaren steeds vaker voor. Hoewel het een cruciaal idee is om rekening mee te houden voor het milieu, is het ook een trend die steeds populairder wordt bij klanten, chef-koks en thuiskoks.

Waarom is duurzame voedselproductie belangrijk?

Door duurzame eetgewoonten te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw etablissement of huis weinig impact heeft op het milieu. Het doel van duurzaam voedsel is het voorkomen van verspilling of schade aan het milieu. Omdat het vaak gaat om het consumeren van meer lokaal geteeld voedsel dat niet erg ver wordt vervoerd, minimaliseert het de bijdrage aan klimaatverandering. Omdat kleinere, meer lokale boerderijen voortdurend een scala aan groenten en fruit verbouwen voor kleinere klanten, ondersteunt dit de biodiversiteit van het land en de bodem. Duurzame landbouwpraktijken zorgen voor respect voor de biodiversiteit. Daarnaast ondersteunt het maatschappelijke ondersteuning en het vinden van passend werk.

Duurzame voedselpraktijken omvatten consumenten en degenen die betrokken zijn bij voedselproductie. Voor de consument betekent dit bewuster kopen en eten, zo min mogelijk weggooien en ervoor zorgen dat het weggooien zo bewust mogelijk is. Aan de andere kant komt de plicht voor het verkrijgen van duurzaam voedsel, verpakkingen en werkwijzen meer op de schouders van voedselproductielijnen te liggen. Consumenten zijn tegenwoordig kritischer dan ooit, en onvoldoende milieupraktijken en idealen zorgen er vaak voor dat ze zich volledig losmaken van een bedrijf.

Merken begrijpen dit nu, en hoewel ze misschien niet altijd de meest duurzame technieken gebruiken, laten ze hun klanten geloven dat ze dat wel doen door valse duurzaamheidsclaims te gebruiken om een ​​minder dan geweldige staat van dienst te verbergen. Deze aanpak staat bekend als ‘greenwashing’. Consumenten moeten voorzichtig zijn en hun huiswerk doen voordat ze producten kopen die brede beweringen doen dat ze ‘duurzaam’ zijn, omdat de term geen wettelijke definitie heeft en bedrijven het kunnen gebruiken zonder hun beweringen te onderbouwen.

Hoe kan ik kiezen voor duurzaam voedsel?

Met je herbruikbare waterfles in de hand en een hoofd vol algemene generalisaties zoals “Ik eet nooit meer vlees” of “Ik koop alleen lokaal en in het seizoen”, is het nu eenvoudig om dit artikel te verlaten nadat je het hebt gelezen. We hebben allemaal dat gevoel van mogelijkheid ervaren op de eerste dag van het jaar. Alleen het afhaalmenu wordt weer tevoorschijn gehaald en je joggingsneakers beginnen stof te verzamelen.

Het belangrijkste aspect van duurzaamheid is dat het duurzaam moet zijn. Dit betekent dat de veranderingen die u aanbrengt, duurzaam en haalbaar moeten zijn. Om ze te volgen en een duurzaam leven te leiden in plaats van een trendy duurzame twee weken, moet je dit doen.

img_team_03_home02-JX6PQV5.jpg

Mary H. Chandler

Bedankt voor uw bezoek aan Voedselagenda! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over duurzaam voedsel voor de toekomst!