PHONE-SERVICES

+31 06-82226541

Duurzaam eten

“Kan het worden volgehouden?” Dit is een steeds belangrijker onderwerp als het gaat om landbouw en hoe we eten.

Het concept van duurzaamheid wordt in de landbouw gebruikt om plantaardige en dierlijke producten te produceren met behulp van landbouwtechnieken en -praktijken die natuurlijke hulpbronnen behouden en tegelijkertijd een gemeenschappelijk milieueffect hebben. Duurzame landbouw stelt ons in staat om voedzaam voedsel te leveren zonder het vermogen van toekomstige generaties om dit te doen in gevaar te brengen.

Duurzaam eten is het kiezen van goede maaltijden voor zowel ons lichaam als het milieu. Volgens de EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems 2019, zou een wereldwijde stap naar meer plantaardig voedsel helpen om de groeiende wereldbevolking een voedzaam en duurzaam dieet te geven. Deze plantaardige eetbenadering omvat meer peulvruchten (bonen, erwten, linzen, pinda’s), volle granen, groenten, fruit en noten, met minder dierlijk voedsel, met name rood vlees en bewerkt vlees. Geraffineerde granen en toegevoegde suikers moeten ook worden vermeden.

Advies over duurzaam eten

Tenzij je een boer bent, is verantwoord eten de beste manier om duurzame landbouw te ondersteunen. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen.

Iets planten.

Kruiden in een pot, tomaten op het terras of een klein perceel in je tuin behoren tot de mogelijkheden. Door je voedsel te verbouwen, krijg je een beter begrip van wat er nodig is om voedsel te maken. De methode kan u helpen de factoren te begrijpen die van invloed zijn op de groei van planten, de mate van zorg die nodig is om voedsel met succes te verbouwen en hoe moeilijk het proces kan zijn. Deze onthullingen kunnen van invloed zijn op hoe u voedsel koopt, gebruikt en weggooit.

Lokale winkels

Winkelen in uw buurt is een geweldige manier om uw gemeenschap te ondersteunen, en het houdt uw geld in uw gemeenschap en kan bijdragen aan een diverse en gezonde omgeving. Wanneer u lokaal geteelde goederen koopt, wordt de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt om het voedsel naar uw markt te vervoeren, verminderd.

Start voedselgerelateerde gesprekken.

Praat met de boeren op uw markt, de personen die in uw supermarkt en restaurants werken, of het groeiende aantal mensen dat zich zorgen maakt over hoe hun voedsel wordt bereid. Je kunt nieuwe trucs leren, nieuwe bronnen ontdekken en meer lokale, milieubewuste voedselproducenten en leveranciers vinden.

Seizoensgebonden eten

Hoewel bosbessen in januari niet in Montana groeien, kunt u ze toch ‘vers’ krijgen. Dit geeft aan dat ze hoogstwaarschijnlijk van ver reizen. Focus zoveel mogelijk op voedsel dat beschikbaar is in een seizoen waarin je leeft om duurzaamheid te stimuleren.

Tik op uw kraan.

Vloeistoffen kunnen zwaar zijn om door het land te vervoeren, waardoor veel fossiele brandstof nodig is. Koop in plaats van flessen drank een hervulbare fles en vul deze met kraanwater of gefilterd water.

Heroverweeg je boodschappenlijstje.

img_team_03_home02-JX6PQV5.jpg

Mary H. Chandler

Bedankt voor uw bezoek aan Voedselagenda! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over duurzaam voedsel voor de toekomst!