PHONE-SERVICES

+31 06-82226541

SUGGESTIES VOOR HET KIEZEN VAN DUURZAAM VOEDSEL

Weet u hoeveel voedsel u dagelijks of elke week eet, een ecologische voetafdruk heeft? Het is een slim idee om over te stappen op duurzaam voedsel, omdat enkele van de meest populaire voedingsmiddelen in onze voeding een aanzienlijke invloed hebben op het milieu. Hier zullen we doornemen hoe het veranderen van uw dieet u kan helpen om het meeste uit uw bronnen te halen door duurzaam voedsel te kiezen.

DUURZAAM VOEDSEL: WAT IS HET?

Een wettelijke definitie van duurzaam voedsel is er nog niet. Duurzame voedselsystemen moeten echter de verscheidenheid aan planten en dieren op de wereld beschermen, evenals het welzijn van landbouwhuisdieren.

WAAROM OP DUURZAME WIJZE PRODUCEREN?

Er zijn twee belangrijke aandachtsgebieden bij duurzame voedselproductie. Voedselproductie die duurzaam is, moet:

  • Bijdragen aan duurzame bestaansmiddelen (hier in het VK en producerende landen van geïmporteerd voedsel).
  • De natuurlijke hulpbronnen van de aarde mogen niet worden aangetast of verspild.

ZES SUGGESTIES OM DUURZAAM TE ETEN

Er zijn zes belangrijke benaderingen voor het kiezen van duurzaam voedsel. U kunt overstappen op duurzame voeding als u:

  • Verminderen, hergebruiken en recyclen
  • Dit geldt voor verpakkingen en voeding. Door dit te doen, kunt u bijdragen aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en energie die nodig zijn voor de productie en verwijdering ervan.

KOOP SEIZOENS, LOKAAL VOEDSEL:

Omdat groenten en fruit seizoensgebonden zijn, worden ze geïmporteerd wanneer ze niet lokaal kunnen worden verbouwd. Door lokaal geteelde en seizoensvoedsel te consumeren, besparen we de energie die wordt gebruikt bij het transporteren en opslaan van het voedsel, terwijl we ook de lokale economie stimuleren.

KIES PRODUCTEN MET EEN FAIRTRADE CERTIFICAAT:

Deze producten zorgen voor een rechtvaardige prijs voor boeren in minder ontwikkelde producerende landen.

Ontwikkel je eigen:

Tal van groenten kunnen worden gekweekt in uw achtertuin of een volkstuin. Dit vermindert het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen bij massaproductie en geeft je een enorm voldaan gevoel bij het serveren van gerechten die je zelf hebt verbouwd.

EET VAAK PLANTAARDIGE MAALTIJDEN:

Grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen worden gebruikt bij de massaproductie van producten die zijn afgeleid van dieren. Door over te stappen op plantaardige maaltijden, verminder je je milieu-impact een paar dagen per week. Hier is onze gids voor het maken van de overstap naar een plantaardig dieet.

KOOP DE “lELIJKE” GROENTEN EN VRUCHTEN:

Wist je dat een groot deel van het voedsel dat in het VK wordt geproduceerd, wordt verspild? Het kan immers niet in de winkelrekken worden uitgestald omdat het niet “mooi” genoeg is? Waarom koopt u de vreemd gevormde, ruwe en onvaste groenten niet in plaats van ze weg te gooien, omdat ze niet anders smaken?

Je kunt beginnen met aanpassen nu je weet wat duurzaam eten is en hoe je het moet kiezen. We kunnen zorgen voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen als we allemaal kleine wijzigingen aanbrengen in onze voeding om duurzamer te produceren.

WELKE VOORDELEN BIEDEN VEGAN DIETEN?

Veel mensen zijn overgestapt op een veganistisch dieet vanwege de aanhoudende vleesvrije maandagtrend, het toenemende milieubewustzijn en de groeiende aandacht voor duurzaamheid in alle bedrijven. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een veganistisch dieet?

In ons meest recente stuk onderzoeken we drie voordelen van veganist zijn in de hoop degenen onder jullie die er al over nadenken aan te moedigen om over te stappen. Als je pas sinds kort veganist bent, lees dan verder om te zien waarom je nieuwe manier van leven zoveel geweldige voordelen heeft.

DE BELANGRIJKSTE VEGANISCHE GEZONDHEIDSVOORDELEN VOOR ZOWEL LICHAAM EN ZIEL

Het zou geen verrassing moeten zijn dat een veganistisch dieet een gezonde levensstijl kan ondersteunen als een van de belangrijkste voordelen. Van het consumeren van minder verzadigde vetten tot het verminderen van artritispijn, het verlagen van het risico op hartaandoeningen en zelfs het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Dus waarom hebben niet meer mensen een veganistisch dieet aangenomen?

Er is een misvatting dat het een uitdaging is om een ​​veganistisch dieet te volgen en gerechten te bereiden zonder vlees of dieren te gebruiken. Hoewel er een steile leercurve is, zijn veel vleesloze maaltijden zowel eenvoudig te bereiden als intrigerend voor meer ervaren koks.

img_team_03_home02-JX6PQV5.jpg

Mary H. Chandler

Bedankt voor uw bezoek aan Voedselagenda! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over duurzaam voedsel voor de toekomst!